AdrianNLB

Adrian Nicole LeBlanc: ‘Een verhaal maak je altijd ten koste van anderen’.

Afgelopen donderdag, op 10 december, sprak Adrian Nicole LeBlanc op de Gerard van Westerloolezing, in Pakhuis de Zwijger. Openhartig vertelde ze over de manier waarop ze haar succesvolle boek, Randon Family, in twaalf jaar schreef en hoe ze nu alweer jaren een groep cabaretiers volgt voor haar volgende boek.

GroteVerhaal

9 februari 2016: Dag van het Grote Verhaal & Presentatie Jaarboek 2015

De vorige Dag van het Grote Verhaal was binnen no-time uitverkocht. Onze host Margo Smit kondigde op de dag zelf al aan dat er een vervolg moest komen.

22 april 2016: Conferentie ‘Storytelling in het digitale tijdperk’

Thema van onze conferentie 2016 is storytelling in het digitale tijdperk. Voor het eerst hebben we een expert gevraagd om onze conferentie te cureren, en we zijn erg enthousiast dat ze heeft ingestemd: Amy O’Leary.

10 februari 2016: Masterclass John Freeman

Op 10 februari geeft de Amerikaanse schrijver en literatuurcriticus John Freeman een masterclass voor chef- en eindredacteuren over hoe je het beste uit auteurs haalt.

Stuur je verhaal in voor het Jaarboek Verhalende Journalistiek

Heb je een prachtig verhalend project gedaan – of ga je dat nog maken in 2015? Stuur het in voor het jaarboek 2015. Alle verhalen die in 2015 verschijnen, kunnen ingezonden worden.

Conferentie in 5 minutenFilmpjefoto's

Rik Kuiper, Monique Nolte, Masie Crow, Josh Neufeld en Daan Louter stapten op de conferentie Verhalende Journalistiek 2015 achter de camera van Anne de Blok.

De mooie verhalen van Chris BajemaChris Bajema

Heel Radio 1 zit er vol mee, mensen die spelen dat ze reporter zijn’, zegt radio- en theatermaker Chris Bajema. Ooit was Chris ook reporter voor Radio 1…

Grote dromen, kleine drama’sGeorge Packer conferentie

Veel te omvangrijk waren de plannen in het hoofd van George Packer toen hij begon aan zijn succesproject De ontluistering van Amerika (The Unwinding). Zijn advies?

Gevaarlijke hoofdpersonagesSpotlight

De keuze voor je hoofdpersonage is een delicate kwestie, niet in de laatste plaats omdat deze keuze bepaalt hoe je lezers de wereld zien.

Column van een stripjournalistStripjournalisten

De strip als medium om een verhaal te vertellen. Amerikaans stripjournalist Josh Neufeld vertelde erover op de conferentie. Nederlands stripjournalist Jules Calis was erbij en schreef / tekende een column.

Van Brabant naar Afghanistan… en terugJules Calis

In het stripboek Van Brabant naar Afghanistan…en terug vertellen zes Nederlandse militairen over hun ervaringen tijdens hun uitzending en ook hoe het was om weer terug…

Jaarboek verhalende journalistiek 2014Jaarboek

Wat waren de mooiste journalistieke verhalen van het afgelopen jaar? Wat hebben we ademloos uitgelezen of tot en met de laatste scène bekeken?

Literatuur is verzonnen, journalistiek niet.Toine-Heijmans

Volkskrant-journalist én romancier Toine Heijmans schreef voor Villamedia een betoog over het genre van literaire journalistiek. Zijn betoog mag niet…